Fr, 03.Mai.2024 - 07:06
Türk Yazarlarin En Cok Satan Kitaplari
13,90 €
18,90 €
27 % daha ucuz

Kızıl Aura

Soner Gedik
“Görüntülerden anlayacağınız gibi bütün bölgede sadece güvenlik görevlileri var. Bu dakikaya kadar yüz on dokuz ceset tespit edildiğini öğrenebildik. Bu cesetler yanmış, nasıl yandıkları konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Ancak görgü tanıkları, insanların birden yere yığıldıklarını, sonra da yandıklarını, yanarken arkalarında dayanılmaz bir koku ve kül yığını bıraktıklarını söylüyorlar. Bu yüzden gerçek ölü sayısını yetkililer de açıklayamıyor. Kaldırımlar, sokaklar siyah kül öbekleriyle dolu. Terör saldırısının niteliğini ve kayıpların tam sayısını öğrenmek sanırım zaman alacak.”

Sanat tutkunu ve bilgisayar programcısı Osiris ve gözü kara anti kapitalist Lili… İkisinin de dünyadan alacakları bir intikam var. İyilerin yöneteceği bir dünya ütopyası kuruyorlar. Osiris'in, insanların aurasını ölçen ve İyi'yi Kötü'yü ayırt eden programıyla ütopyalarını gerçekleştireceklerini düşünüyorlar ama…
Her şey yine o umutsuz başlangıç noktasına dönüyor; aşk nefrete, ütopya ise distopyaya dönüşüyor. Soner Gedik Kızıl Aura'da nefes kesici bir macera eşliğinde kötülük, iyilik, ütopya kavramlarını tartışıyor ve okuru her ütopyanın distopyaya dönüştüğü o kadersel ana götürüyor... (232 Sayfa) www.turkkitap.de / Arka Kapak Yazisi #turkkitap.de #türkkitabevi 
ISBN: 9786256666207
Yayın evi: Dogan Kitap
13,90 €
18,90 €
27 % daha ucuz

Weitere Informationen

Soner Gedik'in bu romanı niçin okunmalı?

"Kızıl Aura" adlı romanı okumanın pek çok sebebi var. Öncelikle, kitap, insan doğasının karmaşıklığını ve toplumsal yapıların içsel çatışmalarını derinlemesine ele alıyor. 

Roman, klasik iyilik ve kötülük arasındaki çatışmayı modern bir şekilde ele alarak okuyucuları derin düşüncelere sevk ediyor. 

Özellikle, Osiris ve Lili gibi karakterlerin karmaşık ilişkileri ve içsel çatışmaları, okuyucuları hikayeye daha fazla bağlıyor. Aynı zamanda, kitap, teknolojinin insan ilişkileri üzerindeki etkisini ve toplumsal değişim arzusunun nereye varabileceğini sorguluyor. 

Romanın distopya ve ütopya arasındaki ince çizgiyi vurgulaması da dikkat çekici. 

Bu, günümüz dünyasında yaşadığımız toplumsal ve politik gerçekliklere paralellik gösterebilir, böylece okuyucuları düşündürürken aynı zamanda eğlendirir. 

Sonuç olarak, "Kızıl Aura", sadece heyecan verici bir macera sunmakla kalmayıp, aynı zamanda derin düşüncelere yol açan, toplumsal ve insanî meseleleri tartışan bir eser olarak okunmayı hak ediyor.
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!