Di, 21.Mai.2024 - 14:22
En Yeni Kitaplar

Fatma'nın Eli

Ildefonso Falcones
16. YÜZYIL ENDÜLÜSÜ’NDE, İKİ DİN VE İKİ AŞK ARASINDA KALAN MÜSLÜMAN BİR GENCİN HİKÂYESİ!..
İki kültür ve iki aşk arasında kalan bir adam seçim yapmak zorundadır… 
Yıl 1564, Granada Krallığı. Yıllar süren Hıristiyan baskısının ardından Endülüs Müslümanları efendilerine karşı ayaklanır ve Sierra Nevada’nın beyaz atlarını kurbanlarının kanlarıyla lekelerler. 
Müslüman bir kadınla ona tecavüz eden Hıristiyan bir rahibin oğlu olan Hernando ise arada kalmıştır. 
Lekeli kanı yüzünden üvey babası ve kasaba halkı tarafından hor görülen Hernando’yu aşkı ve halkının özgürlüğü için mücadele edeceği sıra dışı bir kader beklemektedir. 
İyi ve kötü, aşk ve nefret, yıkılan hayaller ve yeniden kazanılan umutlar üzerine muhteşem bir roman olan Fatima’nın Eli, Müslüman-Hıristiyan çatışmasını tarihî detaylar ve unutulmaz karakterlerle taçlandırıyor. 
Roman, yazarı Ildefonso Falcones’in zengin tarihî detaylara olan tutkusunu ve öykü anlatmaktaki ustalığını sergiler nitelikte... (944 Sayfa)
ISBN: 9786054456185
Yayın evi: Pegasus
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Eklenildiği tarih: 09-06-2012
Yazar: nalan
900 küsür sayfalık bir eser iki günde bitirdim hiç sıkılmadan büyük bir zevkle hemde.yazarın eline sağlık
 
Eklenildiği tarih: 24-01-2012
Yazar: ahmet
Endülüs Devletinin yıkılmasının ardından Müslümanların Endülüs, Hıristiyanların İspanya diye adlandırdıkları bu bölgede yaşananları objektif bir yaklaşımla anlatmış Ildefonso Falcones. Hıristiyanların Moriskolara, Moriskolarında Hıristiyanlara yaptıklarını okurken eminim içiniz titreyecektir. Kitabı okurken 3 kitabı bitirmiş gibi hissettim kendimi. Eline ve yüreğine sağlık Falcones.