Di, 16.Apr.2024 - 07:48
Yilmaz Güney Filmleri

Sürü (DVD)
Yilmaz Güney

Yılmaz Güney
Sürü, Zeki Ökten için beklenmedik bir aşama olmuştur; Yılmaz Güney'in son derece özgün, gerçek, destansı senaryosuna dayanan film çeşitli nedenlerden geçen genç yönetmenin artık çok daha değişik, önemli ve olgun işler çıkarma noktasına erişmiş olduğunu gösterdi.
Sürü, bir aşireti, bir ikiliyi, bir sürüyü ve daha birçok şeyi anlatır. Aşiretler arası çatışmalar, kişiler arası hesaplaşmalar, insan-doğa, insan-insan, insan-toplum ilişkileri dramatik bir kuruluşun içine yerleştirilen malzemenin salt bir kısmını oluşturur. Filmin tümü ise temelde ekonomik zorlamalarla çağdışı kalmış bir toplumun, ezilen kişilerin ve doğan çatışmaların çok geniş bir panoramasını sergiliyordu.
- Türk Sinema Tarihi, Giovanni Scognamillo, Kabalcı Yayınevi
Sürü filmi bir ülkenin kültürel ve toplumsal eleştirel bir biçimde ve kolayca kavranabilen bir görüntüsünü sunuyor.
Bir yanda kadınların sadece bir nesne gibi kullanıldığı, geleneklere bağlı pederşahi bir toplumu, diğer yandan genç bir çiftin bu baskıcı toplum modelini kırmaya çalışmasını görmekteyiz.
Oğul Şivan, onu sınırlayan ve ailesine bağlı olmasına neden olan geleneğe isyan etmektedir...

Sürü (DVD)
Oyuncular: Tarık Akan, Melike Demirağ, Tuncel Kurtiz, Erol Demiröz, Levent İnanır, Meral Niron, Yaman Okay, Şener Kökkaya, Güler Ökten, Savaş Yurttaş, Necmettin Çobanoğlu.
Yönetmen: Yilmaz Güney, Zeki Öktem
Filmin Cevrildigi Yil: 1978
Altyazi: Ingilizce, Fransizca, Almanca.
Üretici Firma: Güney Filmcilik
(+16)
Yayın evi: Güney Yayinlari
29,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!