Fr, 19.Apr.2024 - 00:43
Vitrindeki Kitaplar

Satranç

Stefan Zweig
Kendimi kurtaramadığım bir saplantıydı bu; sabahın köründen gecenin bir yarısına filden, piyondan, kaleden, şahtan, a, b ve c'den, mat ve roktan başka bir şey düşünmüyordum, bu oyun beni tüm benliğim ve hislerimle o kareli dörtgene hapsetmişti. Oyun sevinci oyun zevkine, oyun zevki ise oyun mecburiyetine, bir iptilaya, sadece uyanık olduğum saatleri işgal etmekle kalmayıp yavaş yavaş uykularıma da sızan şiddetli bir öfkeye dönüşmüştü.

New York'tan Buenos Aires'e giden yolcu gemisinde dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic de bulunmaktadır. "Kralların oyunu"nu zihinsel ve ticari bir ustalıkla oynayan bu ünlü adamın gemideki varlığı eski bir satranç bağımlısının, Dr. B.'nin çoktandır sönmüş olan tutkusunu tetikleyerek yıllar önce kapattığı acı dolu sayfayı yeniden açmasına neden olacaktır.

Ruhsal çözümlemelerin tartışılmaz ustası Stefan Zweig'dan insan psikolojisinin karanlık ara sokaklarında dolaşan bir uzun öykü; deha, hırs ve takıntı üzerine küçük bir başyapıt... (80 Sayfa / Arka Kapak Yazisi) www.turkkitap.de , Türk Kitabevi / Öykü Serisi.
ISBN: 9786054505418
Yayın evi: Turkuvaz
6,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!